Välkommen till volontärportalen!

Först av allt vill vi rikta ett stort TACK för att du ställer upp och jobbar som volontär för ICF Sverige. Vi har respekt för din tid och uppdraget bygger helt och hållet på ditt eget engagemang. Du avgör själv hur mycket du vill bidra. Ingår du i styrelsen eller etiska rådet har du valts in på årsmötet och perioden för ditt uppdrag beslutas i samband med det. Tillhör du någon annan gruppering ser vi gärna att du är med som volontär under minst ett år.

Som volontär får du

 • Möjlighet att påverka och utveckla ICF Sverige med dina tankar och idéer.
 • Möjlighet att utveckla dig inom områden som du även kan ha användning av i andra sammanhang.
 • Tillgång till ett härligt gäng volontärer som alla brinner för att sätta ICF och professionell coaching på Sverigekartan.
 • Engagera dig i ämnen och aktiviteter som du tycker är kul och inspirerande (en förutsättning i volontäruppdrag).
 • Tillgång till specialrabatter på vissa av våra svenska event.
 • Synas på hemsidan under OM ICF Sverige med länk till din profil i “sök coach” på hemsidan.
 • Möjlighet att ange ICF Sverige och den titel som tillhör ditt uppdrag i din LinkedIn profil under erfarenheter.

Styrelsen har tagit fram riktlinjer och överenskommelse för volontärarbete inom ICF Sverige, i syfte att hålla en gemensam linje eftersom vi alla verkar under ICFs varumärke och representerar ICF både globalt och lokalt. Som volontärer är vi alla på olika sätt frontfigurer för ICF och behöver således undvika egenintressen i samband med vårt volontäruppdrag. Vi är alla här för att på olika sätt sprida kunskap om ICF och professionell coaching i samhället, vilket vi alla kommer tjäna på i slutändan.

Innehåll:

 • ICFs Vision – Mission och Kärnvärden
 • ICFs Gobala Strategiska Mål 
 • Volontäröverenskommelse
 • Varumärket ICF
 • Sociala Medier och Riktlinjer
 • Kalendrar
 • Utbildningsmaterial
 • Dropbox
 • Interna Formulär
 • ICF Sverige Organisation på Hemsidan
 • Organisation, Roller, Personer och Kontaktuppgifter

Denna portal hanteras av styrelsen för ICF Sverige. Frågor och synpunkter är alltid välkomna. Skriv till styrelsen@icfsverige.se så återkopplar vi så snart vi kan!

Tillsammans gör vi störst skillnad!

Vision, Mission och Kärnvärderingar

Vision – ”Coaching är en integrerad del av ett framgångsrikt samhälle och varje ICF-medlem representerar den högsta kvaliteten på professionell coaching”

Mission/Uppdrag – ”International Coaching Federation leder den globala utvecklingen av coaching som profession”

Kärnvärderingar – Vi är engagerade i tillförlitlighet, öppenhet, acceptans och kongruens och anser att alla delar av ICF-gemenskapen är ömsesidigt ansvariga för att upprätthålla följande värden:

 • Integritet: Vi upprätthåller de högsta standarderna både för coachyrket och vår organisation.
 • Förträfflighet: Vi sätter och demonstrerar standarder för kompetens för professionell coachingskvalitet, kvalifikation och kompetens.
 • Samarbete: Vi värdesätter den sociala anslutningen och samhällsbyggnaden som sker genom samarbetspartnerskap och samskapande resultat.
 • Respekt: Vi är inkluderande och värdesätter mångfalden och rikedomen hos våra globala intressenter. Vi sätter människor först, utan att kompromissa standarder, policies och kvalitet.

ICFs globala strategiska mål

Våra 4 strategiska mål för 2020 godkändes av ICFs globala styrelse i september 2019 och syftar till att leda vägen för att etablera ett samhälle där kunder & klienter associerar ICF och professionell coaching med excellens.

De fyra strategiska målen är:

 1. Utnyttja ekosystemet för att öka medlemmarnas professionella tillväxt, påverkan och förtroende.
 2. Tillhandahålla en känsla av tillhörighet genom en integrerad gemenskap.
 3. Placera ICF coacher som guldstandarden inom coaching.
 4. Bygga ledarskap bland våra volontärer.

Volontäröverenskommelse – ICF Sverige

 • Du samtycker med ICFs Vision, Mission, Kärnvärderingar och Strategi samt verkar för att uppfylla på dessa.
 • Du är medlem i såväl ICF Global som ICF Sweden Charter Chapter.
 • Du är utbildad coach enligt ICFs kärnkompetenser och etiska riktlinjer.
 • Du har en uppdaterad Profil på hemsidan under “Sök Coach”
 • Du har valt att jobba som volontär och på volontär basis och bestämmer själv hur mycket tid och åtagande du vill lägga in och fullföljer det du åtagit dig. Skulle det mor förmodan visa sig att du inte hinner med så tar du upp det med dina volontärsvänner och tillsammans och löser ni det som behöver lösas. Känner du att du av någon anledning att du inte kan/hinner med ditt uppdrag är det bättre att du berättar det så att andra vet och kan ta hjälp av någon annan.
 • Du samtycker till den av ICF Sverige framtagna Integritetspolicyn (GDPR)
 • Du verkar för ICF Sveriges och ICFs medlemmar bästa när du agerar som volontär.
 • Du skiljer på dina egna intressen och ICFs intressen när i situation där du representerar ICF.
 • Du skiljer på när du använder dina egna konton och när du använder ICF Sveriges konton i kommunikation på sociala medier etc.
 • Du tillämpar en rak och tydlig kommunikation om du anser att det förekommer något som du anser inte passar in på våra etiska riktlinjer och kärnvärderingar.
 • Du meddelar styrelsen via mail styrelsen@icfsverige.se när du vill avsluta ditt volontäruppdrag och meddelar även valberedningen i de fall då ditt uppdrag hanterats av valberedningen.
 • Du överlämnar ditt uppdrag till din efterträdare på ett sätt som fungerar för er båda och hjälper till med att säkerställa att din ersättare kommer in i rollen som volontär och kan bibehålla det momentum du och teamet du jobbat med byggt upp.

Varumärket ICF

Som volontär är det såklart viktigt att vi tillämpar de riktlinjer som finns för ICFs varumärke samt de etiska riktlinjerna. Som volontär representerar du ICF varumärke samt det vi kallar professionell coaching. Alla volontärer behöver därmed beakta att andra ser oss från ett utifrån perspektiv och bedömer således ICFs varumärke baserat på vad de ser och hör oss volontärer skriva och säga.

Riktlinjer för ICF varumärke och Logotyper 

Etiska Riktlinjer

Sociala Medier

ICF Sverige har sidor på Facebook, LinkedIn samt Instagram och som volontär är det såklart önskvärt att du följer dessa sidor.

Du är välkommen att lägga till ICF Sweden i din profil på LinkedIn och ange den roll du har. Du lägger till det på samma sätt som vilket annat jobb du haft/har vilket kommer bidra till att vårt varumärke sprids och att du är en del av det.

Bjud gärna in dina kontakter att följa/gilla våra öppna sidor i sociala media då dessa kanaler är viktiga i marknadsföringen av ICF och Professionell Coaching.

Vill du  hjälpa till att skapa inlägg mm på våra sociala plattformar (under ICF Sveriges profil/logga) så meddela det till styrelsen@icfsverige.se så fixar vi så att du får access till det.

Riktlinjer för inlägg och delningar på ICF Sveriges publika sociala media sidor

 1. Alla inlägg på våra öppna sidor skall göras under ICF Sveriges profil, dvs inlägg skall vara gjorda av ICF Sverige och inte en enskild individs konto,
 2. Vi promotar inte en enskild ICF medlem eller ett enskilt utbildningsföretag.
 3. Alla inlägg skall ha bild eller film som är relevant för inlägget.
 4. Alla inlägg skall innehålla en kort och säljande text i syfte att få besökaren att klicka på den CTA (Call to Action) som leder besökaren till den sida som vi vill att hen skall hamna för att:
  • Läsa mer…
  • Lära mer…
  • Anmäla sig till event.. etc.
 5. Vi nämner aldrig personer vid namn i texten på våra sociala medier såvida det inte handlar om att vi vill promota en extern föreläsare eller dyligt.
 6. När vi delar artiklar skriva av redaktionsrådet eller annan medlem hänvisar vi till den medlem som skrivit artikeln i slutet av artikeln (eventuellt även i början) med fullständigt namn och eventuell certifieringsgrad samt via namnet länkar till skribentens coachprofil på hemsidan “Sök Coach” om det är möjligt. Detta för att ge de läsare som vill möjlighet att läsa mer om skribenten.

Vår öppna Facebooksida

Vår Slutna Facebookgrupp

Notera att vara noga med i vilket namn du postar/kommenterar på Facebook.
Har du skrivrättigheter Facebook kan du skapa, redigera och kommentera inlägg på Facebook under ICFs logga/profil såväl som din egna.

Vårt Instagram

Detta kontot är synkat med Facebook så när du postar där kan du även posta samma inlägg på Facebook (om du vill)

Vår Öppna LinkedIn sida

Vårt Slutna Linkedinforum

Notera att vara noga med i vilket namn du postar/kommenterar på LinkedIn.
Har du adminrätigheter på vår LinkeInsida kan du skapa, redigera och kommentera inlägg under ICFs logga/profil såväl som din egna.

Lägg gärna in att du jobbar för ICF Sweden på privata LinkedIn profil och ange den roll/titel du har.
Du lägger till det på samma sätt som vilket annat jobb du haft eller har. Detta bidra till att stärka ICF Sweden som varumärke samt visar att du är en del av det arbetet.

Kalendrar

Årskalender ICF Sverige, möten och händelser (mer info kommer)

Publika Kalendern på hemsidan

Dropbox

Vi använder Dropbox som stöd för arkivering av dokument och material. Dropboxstrukturen är byggd utifrån hur vi är organiserade och hänger ihop med en enda stor struktur som ägs av ICF Sverige via mailkonto info@icfsverige.se. Behörigheter till mappar och information sköts centralt eftersom vi bland annat behöver säkerställa GDPR samt göra hanteringen av system mm så personoberoende som möjligt. Vi stävar efter att ha så lite material som möjligt i dropbox för att minimera behovet att behöva betala för licenser så var mindful med vad du sparar. Ju mer material vi sparar ju större blir städjobbet när det är dags att rensa och som volontär organisation vill vi såklart minimera administrative arbete.

Skulle ditt uppdrag kräva tillgång till större mängder data i vår dropbox vilket kräver en betald licens så står ICF Sverige för den kostnaden för du skall inte behöva betala licenser för att vara volontärer åt ICF.

ICF Sverige Organisation

OM ICF Sverige
Saknas dina uppgifter på denna sida så meddelar du detta via styrelsen@icfsverige.se så fixar vi det så snart vi kan. Det har förmodligen bara ramlat mellan stolarna

Organisation / Roller / Personer / Kontaktuppgifter

Kontaktuppgifter till Global hittar du här https://coachfederation.org/contact-us

OrganisationRollNamnEpostMobil
StyrelsenOrdförande / tf. Web / tf. Sociala Medier / tf. ITDennis Larssondennis.larsson@icfsverige.se0769453008
StyrelsenVice Ordförande / Marknadsföring och KommunikationJan Wicénjan.wicen@icfsverige.se0705810113
StyrelsenEkonomiCarrol Ann Evertsdotter Larssoncarrolann.ewertsdotterlarsson@icfsverige.se0736500798
StyrelsenMedlemKatarina Callaghankatarina.callaghan@icfsverige.se0708300696
StyrelsenPartnerLena Asplund Sanderlena.asplundsander@icfsverige.se0706579961
StyrelsenUtbildning / KompetensEva Inseroeva.insero@icfsverige.se0703195632
StyrelsenForskningPeter Englénpeter.englen@icfsverige.se0709420317
StyrelsenMöten och Events / SuppleantLars Lagerstedtlars.lagerstedt@icfsverige.se0704716604
StyrelsenKompetens / SuppleantLena Sobellena.sobel@icfsverige.se0705567151
Admin & KansliAdministration (Ekonomi, Inloggning, Medlemshantering)Eva Petterssonadmin@icfsverige.se0762955014
Etiska RådetOrdförande Etiska RådetJoakim Muschöttjoakim@skifta.se0702312250
Etiska RådetMedlem Etiska RådetBirgitta Granqvistbirgitta.granquist@coachchange.se0730276030
Etiska RådetMedlem Etiska RådetAnita Edvinssonanita.edvinsson@aurata.se0706760825
Etiska RådetMedlem Etiska RådetAnna Byströmanna.bystroma@gmail.com0703345802
CertifieringsrådetCertifieringSusanne Blombergsusanne.blomberg@icfsverige.se0704970527
Forskningsforum​ForskningsforumAgneta​ Lundgrenagneta.lundgren@framgangare.se0706571821
Forskningsforum​ForskningsforumAnna-Carin Areniusanna-karin@skolcoacherna.se0736735390
Möten och EventsOnline - Möten & EventsCathrine Yankoulofskicathrine@cycon.se0704184600
Möten och EventsOnline - Möten & EventsLinda Björklundinfo@lbknowhow.se0703820470
Möten och EventsOnline - Möten & EventsSandra Rosen Larssonsandra@acecoachtraining.com073601305
Möten och EventsOnline - Möten & EventsSusanne Palmehagsusannepalmehag@icloud.com0709990401
Möten och EventsOnline - Möten & EventsUlrika Eklundulrika@ueklund.se0706998612
Möten och EventsGöteborg - Möten & EventsUlf Olssonulf.olsson@unionen.se0705121553
Möten och EventsGöteborg - Möten & EventsIrene Åhrénirene.ahren@gmail.com0722253743
Möten och EventsStockholm - Möten & EventsCarina​ Grönholmcarina@viduni.se0707180760
Möten och EventsStockholm - Möten och EventsConny Wahlströmconny.wahlstrom@gmail.com0702403955
Möten och EventsStockholm - Möten & EventsEbba​ Vallgårdaebba.vallgarda@gmail.com0735064460
Möten och EventsStora CoachingdagenLena Filipssonlena.filipsson@gmail.com0733626143
CoachpoddenICF Coach PoddenAnna Sanderoth Vilkasanna@sumoteam.com0721605065
Redaktionsrådet​RedaktionsrådetLena Gustafssonlena@guldkanten.com0708776186
RedaktionsrådetRedaktionsrådetMarie-Louise Wallinml@novus-utveckling.se0703744027
Redaktionsrådet​RedaktionsrådetSati Bacchusinfo@sati.se0702165990
Redaktionsrådet​RedaktionsrådetSusanne Delhammarinfo@susannedellhammar.se0702244669
ValberedningenSammankallande ValberedningenJohan HederstedtJo.hederstedt@gmail.com0702808000
ValberedningenValberedningenLiise Dahlqvistliise@stsc.se0796914115
ValberedningenValberedningenIsabell Olssonisabell@blomstracoach.se0706246069