Vårruset är ett 5 km långt motionslopp för kvinnor. Det börjar i södra Sverige och rör sig sedan norrut där samarrangerande idrottsföreningar arbetar på respektive ort. Undertecknad, som sammanställer texten här, har varit Ambassadör för Vårruset i 7 år i samarbete med IF Göta, Karlstad. Loppet har olika startgrupper från gå, jogga, jogga fort, springa (elit – kvinnor).

Det här året ville jag försöka få ihop ett lag igen. Blir man 6 personer så får man en picknick-kasse att samlas kring efter loppet. Vi blev tre lag och vid anmälan skulle man ange klubbnamn, så vi döpte helt sonika teamet till ”Club Carin Coach”. Inbjudan stod öppen för de som ville och gänget fördelade sig i alla startgrupperna. Vi möttes för första gången före loppet på filtarna, men vi kände redan varandra lite eftersom vi värmt upp i den slutna Facebookgruppen. Där strömmade kreativa initiativ fram. Allt från glada hejarop, positiv förväntan, presentationer, olika målsättningar, hjälp med skjuts, träffpunkter och en designad T-shirt som pricken över i.

Tjejernas röster säger så här med en mix av olika citat: ”GLÄDJEBOOST DELUXE, ser fram mot när vi ses igen! Wow! Ser fram mot nästa clubträff! Tack för en otroligt rolig kväll! Hääärligt! Toppen arrangemang. Kul att träffa nya tjejer. Vi hade roligt och jättebra med så blandat lag! Slog personligt rekord! Jag laddade från tårna och tog fram pannbenet /…/ otroligt nöjd och gla´… och stolt! Det blev en fantastisk upplevelse /…/ bästa Vårruset/…/goa, glada töser med öppna armar/…/kontakt via vår slutna grupp på fejjan /…/öppet och glatt /…/inget handslag här inte, det blev varma kramar med massor av energi för kvällen. /…/girlpower/…/atmosfären/…/ unga som gamla, som ser glädjen i att umgås och motionera tillsammans /…/ ”mingel & fnitter”/…/ ren och total GLÄDJE. /…/ Kunde tyvärr inte vara med men er energi och glädje spred sig ända till mig via Facebook.”

Avslutande ord: Det som varit en kul grej – Club Carin Coach – med olika utmaningar på vägen (träna, förflytta sin egen gräns, träffa nya människor) innehåller flera av de 11 kärnkompetenser som ICF (International Coach Federation) tagit fram. Undertecknad coach har ”bara varit” och tillsammans har teamet, med detta smakprov på teamcoaching, börjat skapa en egen ”play ground” att använda för nya uppslag.

/Carin H Bladh