Rotary får besök av coacher

Veckan som gick var det internationella Coachveckan världen över. Coacher visar då upp vad de gör och bidrar med, vad nyttan är i att anlita en coach. I Östergötland fick Rotaryklubbar besök av några av ICF Sveriges coacher.

“Intresset var stort och jag kände en hel del ”Aha, det hade jag ingen aning om-reaktioner”, säger Annica Löglund som driver Améliorer i Norrköping.

Torsdagen den 22 maj fick Rotaryklubben Malmen i Linköping besök och på fredagen gästade man Rotaryklubben Louis de Geer i Norrköping.

Frågorna rörde hur utbildningen för coacher inom ICF ser ut, kontinuerlig vidareutveckling, ICF´s 11 kärnkompetenser, könsfördelning bland klienter respektive coacher, coaching inom näringslivet, en riksdagsledamot (som hade tidigare erfarenhet av coaching) påtalade tryggheten med de etiska riktlinjerna som ICF har, prissättning, coachingens uppkomst, fördelning av coacher som certifierat sig på de olika nivåerna ACC PCC och MCC.

Carina och Annica presenterade ICF i ett bildspel och skapade en intressant dialog med mötesdeltagarna. “Vi diskuterade former för coachingen, vilka kundkategorier som väljer coaching, om coacher och psykologer arbetar likartat samt vilka  marknadssegment vi arbetar inom (privat och offentlig sektor, privatpersoner).” Berättar Carina Persson från Associ8, Linköping.

Med från ICF var förutom Carina Persson (diplomerad),  ICF:s styrelse, Annica Lögdlund (PCC), även ICF-ambassadör Östergötland, Niklas Lindvall (diplomerad), ICF-ambassadör Östergötland och Mikael Laweby (diplomerad).

Vill du ha ett besök av representanter från ICF Sverige för att få veta vad coaching verkligen är? Kontakta oss så bokar vi.

Om Lena Gustafsson

Lena Gustafsson är en erfaren coach som arbetar på alla nivåer i företag, därtill tar hon styrelseuppdrag, föreläser och arbetar med verksamhetsutveckling. Hon har egen chefserfarenhet och god vana vid ledarskap. Lena är ICF Professionell Certifierad Coach PCC har en fil.mag i Psykologi samt är diplomerad i styrelsearbete. Som skribent har hon förutom det hon skriver här gett ut e-boken Låt oss prata kompetensförsörjning på Bookboon förlag, medverkar regelbundet i GROW magazine samt mer tillfälligt i andra coachmagasin och publikationer.