International Coaching Federation( ICF ) är den ledande globala organisationen som ägnar sig åt att främja professionell coaching som yrke. Detta gör vi genom att sätta högsta standard för professionell coaching, tillhandahålla oberoende certifieringsprogram, samt bygga ett världsomspännande nätverk för utbildade och certifierade coacher.

Som världens största branschorganisation för professionellt utbildade och certifierade coacher skapar ICF:s varumärke en stark trovärdighet på marknaden.

Vi stödjer våra medlemmar med olika typer av kompetensutvecklande aktiviteter och event, i syfte att stärka deras professionella yrkesutveckling. Allt i linje med visionen att integrera professionell coaching som en central del av ett framgångsrikt samhälle, där varje ICF-medlem representerar den högsta kvaliteten på en professionell coach.

7 anledningar att bli ICF medlem

 1. Tillgång till ICFs varumärke som står för kvalitet och trovärdighet
 2. Sökbar coachprofil på ICF globala samt svenska hemsida
 3. Löpande kompetensutveckling som uppfyller kraven för förnyelse av certifiering
 4. Professionellt stöd i etiska frågor och dilemman
 5. Tillgång till forskningsrelaterat material
 6. Ingå i ett professionellt nätverk, globalt och lokalt
 7. Rabatter hos globala och lokala partners

Medlemsförmåner ICF Global

 • Tillgång till ICF varumärke, logos, medlemskapscertifikat samt diverse marknadsföringsmaterial ”Member toolkit”
 • Rabatter hos globala partners
 • Möjlighet att marknadsföra dig som coach på “International Coach Finder directory listings
 • Rabatter vid certifiering samt omcertifiering (som sker vart 3:e år)
 • Tillgång till globalt medlemsforum för erfarenhetsutbyte och best practice
 • Möjlighet till kompetensutveckling genom globala webbinarier och onlineutbildningar (*)
 • Tillgång till internationella coachcirklar
 • Rabatter på internationella konferenser (*)
 • Internationell support
 • Tillgång till internationell branschforskning
 • Internationella medlemsbrev med viktig information för dig som coach

Medlemsförmåner ICF Sverige

 • Rabatter hos ICF Sveriges partners
 • Möjlighet att marknadsföra dig som coach på vår hemsida under ”Sök coach
 • Medlemsbrev på svenska med viktig information om vad som händer inom ICF Sverige
 • Tillgång till kompetensutveckling på svenska, fysiska träffar samt webbinarier/onlineutbildningar (*)
 • Rabatter på av ICF Sverige anordnade konferenser (*)
 • Tillgång till Etiska rådet (svenska)
 • Tillgång till forskningsmaterial (svenska)
 • Tillgång till svenska coachcirklar
 • Möjlighet att som volontär bidra till utvecklingen av ICF Sverige
 • Tillgång till ICF Sveriges årsmöte/föreningsstämma
 • Tillgång till medlemsforum på Facebook och LinkedIn

* Event som ger dig viktiga CCE poäng som du behöver för när du skall förnya din certifiering (vilket sker vart 3:e år).

Medlemsåret

Medlemsåret sträcker sig från 1 april till 31 mars. Du betalar din första medlemsavgift enbart för de månader som återstår av medlemsåret. Om du betalar medlemsavgiften under januari, februari eller mars, betalar du för månaderna fram till 1 april plus ett helt års medlemskap, dvs ända fram till 31 mars året därpå.

Medlemsavgiften

Den årliga medlemsavgiften för den globala organisationen är 245 USD och för ICF Sverige 187 USD (allt betalas i USD). Medlemskapet blir aktivt så snart betalningen är genomförd. Medlemskapet är personligt och kan inte överlåtas till annan person.

Så här blir du ICF-medlem i Sverige och globalt

För att bli medlem i ICF Sverige behöver du även vara medlem i den globala organisationen ICF globa (coachfederation.org) med säte i USA. Det är den globala ICF-organisationen som praktiskt hanterar ditt medlemskap och inbetalningar för både ditt globala såväl som svenska medlemskap. För att säkerställa att du blir medlem i ICF Sverige behöver du aktivt välja till Chapter Sweden när du ansöker om medlemskap på den globala ICF hemsidan.  Här följer 3 enkla steg för att bli medlem:

 1. Ansök om ICF medlemskap genom att klicka här!
 2. Fyll i dina uppgifter (kryssa i ICF Sweden som ditt lokala Chapter) och betala medlemsavgifterna med ditt konto/kreditkort. Du får då direkt ett mail i retur med kvitto samt inloggningsuppgifter till coachfederation.org där du kan skapa din globala coachprofil och få tillgång till alla globala medlemsförmåner.
 3. Mejla ditt kvitto till ekonomi@icfsverige.se för att få ett momskvitto på ditt svenska medlemskap. För att få tillgång till medlemsmaterial på vår svenska hemsida samt vara synlig under sök coach skickar du ett mail till inloggning@icfsverige.se. Du får då ett mail med dina inloggningsuppgifter och instruktioner om hur du gör för att registrera din profil och göra dig sökbar som coach på ICF Sveriges hemsida. Du får även direkt tillgång till medlemsmaterial på den Svenska hemsidan i inloggat läge. OBS! Det är inte samma inloggningsuppgifter till ICF Sveriges hemsida som till Globala då det är helt separata system!

Välkommen som medlem i ICF Sverige och ICF Global!

Vanliga frågor och svar

FRÅGA: Vem får kalla sig coach?
SVAR
: ”Coach” är ingen skyddad titel i Sverige, så vem som helst kan skriva coach på sitt visitkort. ICF verkar för att hålla en hög standard på utbildade coacher genom att erbjuda certifieringsprogram på tre olika nivåer.

FRÅGA: Jag hittar inte mina inloggningsuppgifter
SVAR:
Du har fått ett mail från  inloggning@icfsverige.se med dina inloggningsuppgifter. Om du inte hittar dem, skicka ett mail till webmaster@icfsverige.se så hjälper vi dig.

FRÅGA: Jag har glömt mitt lösenord
SVAR: Klicka på “Glömt lösenord” under inloggningsrutan och skriv in ditt användarnamn eller epost så får du automatiskt ett nytt.

FRÅGA: Jag skriver rätt användarnamn och lösenord men kommer ändå inte in
SVAR: Prova att logga in i en annan webbläsare eller rensa historik och cookies i din nuvarande webbläsare. Om det inte löser problemet, kontakta webmaster@icfsverige.se

FRÅGA: Jag är ny medlem, men har inte fått några inloggningsuppgifter
SVAR:
Det finns ingen koppling mellan den globala sidan och den svenska sidan vilket gör att det tar lite tid innan vi uppmärksammats på att du är ny medlem.
Vill du snabba på processen, hör du själv av dig till inloggning@icfsverige.se

FRÅGA: Jag syns inte under “Sök coach” på den svenska hemsidan
SVAR: För att du ska synas i sökresultatet måste du själv logga in på hemsidan och uppdatera profilen. Lägg till din information enligt nedan (OBS! viktigt att du anger en fysisk adress, pga sidans sökfunktion).

 1. Uppdatera din profil:
  Efter att du har loggat in syns menyvalet “Min profil” i det orange menyfältet, klicka på den.
 2. Din profil visas nu. I profilens meny finns knappen “Redigera”, klicka på den och då visas de fält i din profil som du kan uppdatera. Lägg till och ändra informationen i de fält du önskar, spara ändringarna genom att klicka på knappen “Spara ändringar” längst ner under fälten.
 3. Gör dig synlig på hemsidan:
  För att du ska synas i sökningarna måste du ha definierat din plats i profilen. Detta gör du genom att klicka på “Plats” i profilens meny. Klicka sedan på knappen “Redigera plats” och lägg in den besöksadress som du vill ska synas i din profil. Du kan antingen skriva in den manuellt eller använda funktionen för att sätta din nuvarande plats som besöksadress. Spara adressen genom att klicka på knappen “Spara plats”.
 4. Information om ditt företags hemsida:
  Lättast är att du kopierar ditt företags webbadress från din webbläsares adressfält och klistrar in adressen i fältet under din ICF profil.

Fler frågor och svar finner du på coachfederation.org

För frågor vänligen använd vårt kontaktformulär för bästa och snabbaste support.