International Coaching Federation (ICF) är den ledande globala organisationen som ägnar sig åt att främja professionell coaching som yrke. Detta gör vi genom att sätta högsta standard för professionell coaching, tillhandahålla oberoende certifieringsprogram, samt bygga ett världsomspännande nätverk för utbildade och certifierade coacher.

Våra medlemmar är i huvudsak utbildade coacher eller som är under utbildning. De har en certifiering eller har som ambition att certifiera sig. De vill säkerställa att de uppfyller på ICFs kärnkompetenser och etiska riktlinjer. De har ett intresse av personlig utveckling samt vilja att fördjupa och utveckla sina coachfärdigheter. De vill vara en del av världens största organisation för professionella coacher och därigenom bidra till att göra professionell coaching till en integrerad del i det svenska samhället.

Som världens största branschorganisation för professionellt utbildade och certifierade coacher skapar ICF:s varumärke en stark trovärdighet på marknaden.

Vi stödjer våra medlemmar med olika typer av kompetensutvecklande aktiviteter och event, i syfte att stärka deras professionella yrkesutveckling. Allt i linje med visionen att integrera professionell coaching som en central del av ett framgångsrikt samhälle, där varje ICF-medlem representerar den högsta kvaliteten på en professionell coach.

0
Antal medlemmar globalt (Januari 2021)

7 anledningar att bli ICF medlem

 1. Tillgång till ICFs varumärke som står för kvalitet och trovärdighet
 2. Sökbar coachprofil på ICFs globala samt svenska hemsida
 3. Löpande kompetensutveckling som uppfyller kraven för förnyelse av certifiering
 4. Professionellt stöd i etiska frågor och dilemman
 5. Tillgång till forskningsrelaterat material
 6. Ingå i ett professionellt nätverk, globalt och lokalt
 7. Rabatter hos globala och lokala partners

Medlemsförmåner ICF Global

 • Tillgång till ICF varumärke, logos, medlemskapscertifikat samt diverse marknadsföringsmaterial ”Member toolkit”.
 • Rabatter hos globala partners.
 • Möjlighet att marknadsföra dig som coach på “International Coach Finder directory listings“.
 • Rabatter vid certifiering samt omcertifiering (som sker vart 3:e år).
 • Tillgång till globalt medlemsforum för erfarenhetsutbyte och best practice.
 • Möjlighet till kompetensutveckling genom globala webbinarier och onlineutbildningar (*).
 • Tillgång till internationella coachcirklar.
 • Rabatter på internationella konferenser. (*)
 • Internationell support.
 • Tillgång till internationell branschforskning.
 • Internationella medlemsbrev med viktig information för dig som coach.

Medlemsförmåner ICF Sverige

 • Rabatter hos ICF Sveriges partners.
 • Möjlighet att marknadsföra dig som coach på vår hemsida under ”Sök coach”.
 • Medlemsbrev på svenska med viktig information om vad som händer inom ICF Sverige.
 • Tillgång till kompetensutveckling på svenska, fysiska träffar samt webbinarier/onlineutbildningar (*).
 • Rabatter på av ICF Sverige anordnade konferenser (*).
 • Tillgång till Etiska rådet (svenska).
 • Tillgång till forskningsmaterial (svenska).
 • Tillgång till svenska coachcirklar.
 • Möjlighet att som volontär bidra till utvecklingen av ICF Sverige.
 • Tillgång till ICF Sveriges årsmöte/föreningsstämma.
 • Tillgång till medlemsforum på Facebook och LinkedIn.

* Event som ger dig viktiga CCE poäng som du behöver för när du skall förnya din certifiering (vilket sker vart 3:e år).

Medlemsåret

Medlemsåret sträcker sig från 1 april till 31 mars. Du betalar din första medlemsavgift enbart för de månader som återstår av medlemsåret. Om du betalar medlemsavgiften under januari, februari eller mars, betalar du för månaderna fram till 1 april plus ett helt års medlemskap, dvs ända fram till 31 mars året därpå.

Medlemsavgiften

Den årliga medlemsavgiften för den globala organisationen är 245 USD och för ICF Sverige 187 USD. För 1,2 USD per dag får du således tillgång till alla de förmåner och fördelar som ditt medlemskap ger. (Notera att medlemskapet för både global och Sverige betalas samtidigt och i USD). Medlemskapet blir aktivt så snart betalningen är genomförd och är personligt och kan inte överlåtas till annan person.

Så här blir du ICF-medlem i Sverige och globalt

För att bli medlem i ICF Sverige behöver du även vara medlem i den globala organisationen ICF globa (coachfederation.org) med säte i USA. Det är den globala ICF-organisationen som praktiskt hanterar ditt medlemskap och inbetalningar för både ditt globala såväl som svenska medlemskap. För att säkerställa att du blir medlem i ICF Sverige behöver du aktivt välja till Chapter Sweden när du ansöker om medlemskap på den globala ICF hemsidan.  Här följer 3 enkla steg för att bli medlem:

 1. Ansök om ICF medlemskap genom att klicka på knappen nedan “Bli Medlem”.
 2. Fyll i dina uppgifter (kryssa i ICF Sweden som ditt lokala Chapter) och betala medlemsavgifterna med ditt konto/kreditkort. Du får då direkt ett mail i retur med kvitto samt inloggningsuppgifter till coachfederation.org där du kan skapa din globala coachprofil och få tillgång till alla globala medlemsförmåner.
 3. Mejla ditt kvitto till admin@icfsverige.se och ange om om du vill få ett momskvitto på ditt svenska medlemskap. Du kommer få ett mail i retur med dina inloggningsuppgifter och instruktioner om hur du gör för att registrera din profil och göra dig sökbar som coach på ICF Sveriges hemsida “sök coach”. Du får även direkt tillgång till medlemsmaterial på den Svenska hemsidan i inloggat läge. OBS! Notera att det inte är samma inloggningsuppgifter till ICF Sveriges hemsida som till Globala då det är helt separata system!

Välkommen som medlem i ICF Sverige och ICF Global!

Frågor och svar

FRÅGA: Jag är ny medlem, men har inte fått några inloggningsuppgifter till den svenska hemsidan.
SVAR:
Det finns tyvärr ingen koppling mellan den globala sidan och den svenska sidan vilket gör att det tar lite tid innan vi uppmärksammats på att du är ny medlem.
Vill du snabba på processen, hör av dig till admin@icfsverige.se

FRÅGA: Jag hittar inte mina inloggningsuppgifter
SVAR:
Du har fått ett mail från admin@icfsverige.se med dina inloggningsuppgifter. Om du inte hittar dem, skicka ett mail till admin@icfsverige.se så hjälper vi dig.

FRÅGA: Jag syns inte under “Sök coach” på den svenska hemsidan
SVAR: För att du ska synas i sökresultatet måste du själv logga in på hemsidan och uppdatera din profil. Du uppdaterar din profil genom att logga in på www.icfsverige.se, du kommer då se en turkos menyrad. Klicka på “Min profil” samt knappen “Redigera” för att uppdatera/redigera din coachprofil. Lägg till/ändra den informationen som du önskar. För att spara ändringarna klickar du på knappen “Spara ändringar” längst ner under fälten. (Säkerställa att din profil är uppdaterad med rätt information och profilbild. Ett tips är att du använder samma text och bild som du gör på din hemsida, LinkedIn mm för enhetlig marknadsföring och igenkänning).

FRÅGA: Jag har glömt mitt lösenord
SVAR: Klicka på “Glömt lösenord” under inloggningsrutan och skriv in ditt användarnamn eller epost så får du automatiskt ett nytt.

FRÅGA: Jag skriver rätt användarnamn och lösenord men kommer ändå inte in
SVAR: Prova att logga in i en annan webbläsare eller rensa historik och cookies i din nuvarande webbläsare. Om det inte löser problemet, kontakta admin@coachingfederation.se

Fler frågor och svar finner du på coachfederation.org och skulle du inte hitta svaren där, är du välkommen att kontakta oss via kontaktformuläret.