ICFs ordförande i mingelsamtal om samhällets utmaningar

Under Måndagen i Almedalen deltog ICFs ordförande Marie-Louise Falk i Hjärta, Hjärna & Cashs mingel och lyssnade på hur deras modell möter framtidens utmaningar. Hjärta, Hjärna & Cash är en organisation som arbetar för entreprenörskap och social innovation genom att investera kapital och kompetens i människor och företag som driver samhällsutveckling.

I ett föränderligt samhälle är vi coacher ofta en spelare i teamet runt förändringsledarna och det är intressant att möta andra modeller och inspireras av nytänk som när Företaget Rent a plagg i Åre hyr ut kläder för fritidsaktiviteter du använder bara en vecka om året eller Quisser som hjälper företag i tredje världen med deras arbetsskyddslagar och rättigheter som de inte vet att de har säger Marie-Louise.

I coaching förenas ofta hjärta och hjärna i personliga visioner och handlingsplaner, coachens roll är att stötta processen när kunden börjar vara den förändring de vill se i världen, oavsett om det är i det stora eller i det lilla. Att möta vardagens uppgifter med ett nytt anslag kan göra stor skillnad i utfall, att våga tänka och agera utanför de gängse tankebanorna kan vara det mest lönsamma sättet att möta en utmaning. ICF står för kvalitetssäkrad coachning när samhällsutveckling skapas.

Lena Gustafsson

Om Lena Gustafsson

Lena Gustafsson är en erfaren coach som arbetar på alla nivåer i företag, därtill tar hon styrelseuppdrag, föreläser och arbetar med verksamhetsutveckling. Hon har egen chefserfarenhet och god vana vid ledarskap. Lena är ICF Professionell Certifierad Coach PCC har en fil.mag i Psykologi samt är diplomerad i styrelsearbete. Som skribent har hon förutom det hon skriver här gett ut e-boken Låt oss prata kompetensförsörjning på Bookboon förlag, medverkar regelbundet i GROW magazine samt mer tillfälligt i andra coachmagasin och publikationer.