Ordförande har ordet

_MG_6407
Sommaren drar mot sitt slut. semestern avrundas, lediga dagars autosvar är avstängt och vardagen börjar rulla igång. Några kanske avslutade sin semester för länge sedan eller har sparat den till senare.

Hur just du än har det hoppas jag sommarsolen, ljuset och värmen blandat med några stillsamma regndagar bidragit till att ladda dina batterier. Att vara coach är att jobba med sig själv som främsta verktyg och vi vet alla hur viktigt det därför är att jobba med den egna inre balansen.

Annat som kan hjälpa jobbinspirationen flöda är de olika värden du som medlem i ICF kan dra av våra gemensamma resurser. I det här nyhetsbrevet har vi samlat inspiration för dig inför nya dagar av kvalitetscoaching. Då många av länkarna är rena medlemsförmåner kräver de att du är inloggad på antingen ICF Sveriges sida eller vår globala på www.coachfederation.org.  Funkar inte länken här kanske du behöver öppna sidan och logga in först. Kom ihåg att du har olika inloggningar på de båda.

Vänliga hälsningar
Lena Gustafsson
ordförande

Nätverkande och erfarenhetsutbyte

I den svenska aktivitetskalendern hittar du alltid de kommande aktiviteterna i ICF Sverige, live-träffar i Stockholm och Göteborg och digitala möten.

I den globala hittar du ICF-event över hela världen, många av dem digitala så att du kan delta hemifrån.

Facebook och Linked In hittar du våra slutna forumgrupper där du kan samtala med kollegor över hela landet, diskutera metodfrågor, be om tips, fira din certifiering eller sucka tillsammans när det är svårt och tar emot. Allt det där man har kollegor till.

Vill du samlas med kollegor kring specifika teman finns ICF globals Communities of practice där du kan ha erfarenhetsutbyte med coacher från hela världen kring dina intresseområden.

Forskning och fakta

ICFs globala forskningsportal är en guldgruva för dig som vill hitta aktuell coachforskning, här samlas såväl akademisk forskning som olika studier kring coachning.

För dig som gillar statistik eller söker konkreta faktauppgifter kring hur många certifierade coacher det finns, hur många medlemmar ICF har i olika länder och så vidare ges varje månad ut ett nytt faktablad från ICF global. Du hittar dem varje månad enklast genom att söka på fact sheet i sökrutan på www.coachfederation.org.

På den globala sidan finns också ICFs historia sammanställd för dig som söker bakgrund till var vi är idag. I samband med tjugoårsjubileet skrevs även en artikel på svenska kring ICFs framväxt.

Affärsutveckling

I resursbanken på ICF Sveriges hemsida finns bland annat ICF-loggor, broschyrer och presentationer du kan använda tillsammans med etiska rådets sammanställda anvisningar för hur du använder ICFs varumärke i ditt eget material.

På ICFs globala sida finns ett member toolkit där du bland annat hittar exempel på coachöverenskommelser och annat användbart för din verksamhet.

Söker du inspiration för att bygga ditt varumärke? Här är några exempel på resurser som kan inspirera: Inspelning med William Arruda Personal branding for coaches, en svensk artikel om hur coaching skiljer sig från andra samtalstjänster du kan använda som utgångspunkt för egna blogginlägg kring vad just du erbjuder, ett inlägg från ICFs globala blogg kring att skapa sin nisch. Genom att gilla och dela från resurserna nedan under intryck och uttryck kan du också bygga ditt varumärke genom att i dina social nätverk vara “the place to go” om man är intresserad av coaching.

Tidigare Business development kurser från global finnas att köpa i digitalt format. Vår ordförande Lena Gustafsson har också skrivit en artikelserie i det svenska nätmagasinet GROW om att bygga företag som coach.

Intryck och uttryck

Prenumerera på nyheter från vårt svenska nyhetsrum på My News Desk och få alla publicerade artiklar direkt i din inkorg, här finns även alla tidigare publicerade att botanisera ibland.Du hittar oss som international coach federation och längst upp till höger finns en liten följaknapp.

ICF global har en blogg där coacher från hela världen medverkar med inlägg på en rad olika områden, allt från att bygga en coachande kultur som interncoach till klientfall och forskning.

ICF Sverige har öppna sidor på Facebook och Linked In där vi både publicerar egna artiklar och delar andras som kan vara relevanta för oss i coachvärlden.

Vill du själv medverka med ditt uttryck? Erbjud dig att skriva för vår My News Desk eller ICFs globala blogg, båda tar emot förslag på artiklar och publicerar gärna välskrivet material från ICF medlemmar i god standard. Redaktionsrådet når du genom dess medlemmar som tar emot dina förslag. Hur du gör om du vill medverka i ICF globals blogg hittar du här.

På tal om uttryck – glöm för allt i världen inte att hålla din profil på “sök en coach” uppdaterad. Fler och fler söker där, både för att hitta en coach och för att kolla upp en de funderar på att anlita. Se till att inte du är en av dem som vi till ICFs infomail får bekymrade frågor om eftersom det inte går att hitta dig där. Och du, erbjuder du mentorcoaching så se till att skriva ut det i din presentationstext, sök en coach är också en av vägarna vi rekommenderar för att hitta en mentorscoach.  När du ändå håller på kan du också passa på att stämma av hur aktuell din profil hos ICF global är.

Med önskan om en givande höst
Styrelsen i ICF Sverige

Lena Gustafsson,
Johan Hederstedt,  Jenny Bergh, Margareta Brännström, Astrid Gauffin, Eva Insero, Anja Lindberg och Lena Sobel

Annonser ……………………………………………………………………………….