Hej alla medlemmar i ICF Sweden!

Det här mitt första nyhetsbrev. Det känns fantastiskt roligt att börja arbeta för alla er medlemmar. Jag är både ödmjuk och glad att få arbeta som ordförande för hela organisationen och inte minst leda en styrelse, som både har kontinuitet och förnyelse. Jag är tacksam att få ta över efter Lena, som har så stor erfarenhet och kan hjälpa mig med att dra i de rätta trådarna, inte minst internationellt. Till en början med handlar det förstås att sätta mig in i alla formella åtaganden. Det viktigaste dock är att lära känna er engagerade medlemmar, bli insatt vad de regionala Chapters har framför sig och inte minst alla arbetsgrupper. Vi kommer i styrelsen fokusera på att omsätta den strategiska plan, som vi fastslog på årsmötet. En plan är en plan och den måste kanske justeras beroende på att vi kanske blir klokare. Våra regionala chapters har en viktig roll, inte minst för att skapa ett bra medlemsvärde, inte minst för att de ligger närmast de enskilda medlemmarna. Vi vill ha flera regionala chapters. Ambitionerna kan vara olika. Huvudsaken är att vi får flera att bli engagerade. Jag är glad att vi startar upp nu i Skåne.
I styrelsen har vi preliminärt delat upp arbetet i olika ansvarsområden. Jag återkommer med mer information efter vårt första styrelsemöte den 24 maj.

Jag är glad för alla kontakter. Kontakta mig gärna!

Vänliga hälsningar
Johan

Händer i ICF Sverige

Medlemsdag och årsmöte har genomförts den 25 april i Stockholm med stort engagemang och ett fint arrangemang fixat av eventgruppen med Jenny Khraft i spetsen . Stort tack! Under open-space övningen kom flera spännande initiativ upp som styrelsen , regionerna och arbetsgrupperna får ta ställning till.

Internationella coachveckan har genomförts. Tack till alla som har engagerat sig med bidrag  i media , sociala media etc  Vi kommer att diskutera hur vi till nästa gång kan utöka engagemanget ytterligare.

ICF Region Stockholm har medlemsmöte 21 maj med en internationell föreläsare Marian Way om Clean Language Coaching

Cyber Chapter har ett webinar 22 maj med Johan Hederstedt Hur kan Chapter Sweden och dess medlemmar bli än mer professionella som coacher.

Region Skåne har återuppståttfölj den om du vill ha info direkt i inkorgen om deras arrangemang.

ICF styrelse har styrelsemöte 24 maj.

GDPR, den nya dataskyddslagen,  träder i kraft den 25 maj. Stöd för att GDPR-säkra din verksamhet hittar du i resursbanken i inloggat läge på vår webbplats.

Nu finns samtliga ackrediterade utbildare i Sverige listade på vår webbplats, enklare att komma åt än via den globala sökfunktionen.

 

Händer i ICF globalt

De nordiska länderna har beslutat att skapa en gemensam grupp för ömsesidigt utbyte av erfarenheter och inte minst kunna agera koordinerat gentemot Europa/Mellanöstern/Afrikaregionen och mot ICF Global. Vi kommer ta fram en vision och ett övergripande syfte med gruppen
I vårt första möte deltog också Jose´De Sousa, som är vår Europakontaktman.

Nomineringsperioden för Prism Award är nu öppen fram tom 30 maj. Känner du till någon organisation som implementerat coaching på ett bra sätt så nominera dem till detta globala pris. All info om hur hittar du här.

För dig som är intresserad av coaching inom organisationen och att bygga en coachande kultur där finns flera intressanta rapporter, du hittar dem här.

Vänliga hälsningar
Styrelsen