God fortsättning på det nya året! Jag hoppas det börjat bra för er alla nu när vardagen på allvar rullat igång.

Det märks i inflödet i våra kanaler att vi alla är igång efter julledigheter och offlineperioder. Förutom hälsningar från er medlemmar kommer via formuläret på vår webbplats frågor och funderingar utifrån. Från människor som funderar på att utbilda sig men också projekt som involverat coaching och vill stämma av fakta, inköpare som checkar av certifieringsnivåer och för ett tag sedan faktiskt även en psykolog som undrade om hans terapeut-utbildning skulle kunna räknas som en ICF certifiering i en upphandling han skulle lägga anbud på . Det blev ett intressant samtal kring de två helt olika samtalsformerna och vad en certifiering hos oss egentligen innebär.

I det här nyhetsbrevet har vi som vanligt samlat smått och gott från både vår verksamhet i Sverige och den globala. En efterfrågad service vi nu kan lansera är träningspartner för dig som i kollegialt lärande vill få feedback på din coaching i form av coachcirklar.

Och du, du håller väl årsmötes-dagen, den 25 april, ledig? Det kommer även i år att vara möjligt att delta i själva årsmötet via länk men av vad jag snappat upp av programmet kommer det att vara väl värt tiden att komma till Stockholm och vara med på plats hela dagen.

Njut av senvinter-solen när den sticker fram och ha så kul därute i coach-Sverige!
Lena

 

Händer i ICF Sverige

Coachcirklar startar upp för dig som vill utvecklas i din yrkesroll genom att ge och få feedback på coaching. Håll utkik i inkorgen och i våra forum. Inbjudan till första omgången kommer under veckan.

Nätverket för våra ackrediterade utbildare har haft sin första träff. Eva Insero från styrelsen bjuder in och nätverket kommer att mötas kvartalsvis via Zoom för erfarenhetsutbyte och samverkan.  Nätverket nås genom e-postadressen ackrediterad@icfsverige.se.

Valberedningen växlar upp sitt arbete allteftersom årsmötet närmar sig. De samlar kompetenser till både styrelsen och våra olika arbetsgrupper och tar gärna emot förslag. Vill du föreslå någon eller själv engagera dig så maila dem på valberedning@icfsverige.se och beskriv vem du vill uppmärksamma och varför.

Årsmötet är spikat till den 25 april. vi kommer att vara centralt i Stockholm och eventgruppen håller på att snickra ihop ett riktigt bra program.  Till själva den formella årsmötesdelen kommer det att gå fint att delta även via länk. Det blir strax före lunch för dig som inte kan hålla hela dagen men vill vara med och rösta där.

Regionerna fortsätter erbjuda intressanta föreläsningar en gång i månaden. Närmast ut nu är imorgon, den 31 januari, Cyber chapter med Stay Hungry – stay foolish följt av Stockholm den 20 februari med How to establish a masterful coaching presence. och samma dag i Göteborg en föreläsning med Sofia Strand, leg psykolog, bla om hypnos som metod.

Händer i ICF globalt

En ny Business development serie startar den 20 februari för dig som vill ägna dig åt affärsutveckling tillsammans med kollegor från hela världen.

Den nyvalda globala styrelsen har haft sitt första möte och är nu igång i nya roller.  De möttes i Dubai i för några dagar sedan och diskuterade bland annat den regionala organisationen inom ICF framöver. Än så länge har mötesrapporten inte hunnit ut men du hittar den sedan här.

Har du sett det nya formatet i globala forskningsportalen? Där är nu lätt att fastna i timmar, surfande mellan artiklarna. Kolla in Joel DiGirolamis lilla film som introducerar view stream funktionen.

En medlemsguide som ger en översikt över de medlemsförmåner ICF global ger  finns att hitta i verktygslådan Member Toolkit på globala webbplatsen. Användbart för dig som vill veta mer om vad du kan hämta för värde ur ditt globala medlemskap.

Vänliga hälsningar
Styrelsen