Ordförande har ordet

_MG_6407

Det händer mycket i ICF Sverige och på mångas önskemål kommer vi nu därför att gå över till månadsvisa men kortare nyhetsbrev. Modellen där vi tidigare försökt samla informationen kvartalsvis gav långa brev att ta sig tid att läsa och ibland långt mellan händelse och information. Vi har våra medlemsgrupper på Facebook och Linked In där vi fortsätter skicka ut snabb info men vi väljer olika kring närvaro i sociala media. Det här är kanalen som ska nå alla medlemmar, vi ökar därför nu kommunikationen här också.

Just nu står förnyelseperioden för dörren. I det här nyhetsbrevet kan du läsa om hur du förnyar ditt medlemskap, en hälsning från ICF Ryssland och om vårt nya cyber-chapter. Kan du coacha på arabiska, persiska eller kurdiska? Då finns här också en efterlysning på dig. Och så en hälsning från valberedningen, nu är nomineringstider för kommande val.
Lena Gustafsson
ordförande

På gång i ICF Sverige

Cyber chapter Vi är spridda över hela landet och såväl geografi som tid gör det ibland svårt att mötas i samma rum. Vårt senaste chapter är utformat för att ge möjlighet för alla, oavsett var du bor, att möta och ha utbyte med ICF-kollegor runtom i landet. Cyber-chaptret kommer på samma sätt som de i Göteborg och Stockholm att bjuda in till regelbundna medlemsmöten med föredrag och erfarenhetsutbyte varav en del kommer att ge CCEU-poäng. Du deltar över nätet och möter kollegor från hela landet. Du väljer själv på vår webb vilka chapter du vill följa och få information ifrån, ett eller flera, här finns nu också cyber-chaptret valbart. http://icfsverige.se/regioner

Officiell ny-lansering av Sök en coach Vi har inväntat att en större del av er medlemmar har tagit sig tiden att aktivera sin profil i den nya sök en coach funktionen på ICF Sverige. Vi är nu en bit över 100 synliga profiler och kommer i veckan att gå ut med en pressrelease för att lansera funktionen. Du vet väl om att du syns först då du aktiverat din profil? Inloggningsuppgifter fick du i ett mail i höstas. Så om du inte redan lagt upp din profil kan det vara hög tid att göra det så att du syns när nu ett förväntat ökat antal nyfikna tittar in på sidan.

Uppföljning av certifieringar. En viktig del i arbetet inom ICF är kvalitetssäkringen. Vi lägger stor vikt vid vårt certifieringssystem och att utbilda marknaden i vad de olika certifieringarna står för i form av utbildning och fortbildning. Som ett led i att säkra det gör vi genomgångar av våra profiler på ICF webben så att certifieringarna som där anges är uppdaterade. Det händer då och då att någon glömmer justera då en certifiering gått ut och inte förnyats, då får man numera en påminnelse från styrelsen och justerar man inte själv kommer certifieringsuppgiften att ändras av oss. Då fler och fler företag och organisationer använder ICFs certifieringar som kvalitetsmått och utgångspunkt är det viktigt att uppgifterna stämmer på vår webb så att klienter och inköpare vet att de uppgifter de får när de kollar upp någon av oss är korrekta.

Förnya ditt medlemskap ICFs medlemsår löper från 1 april till sista mars. Missa inte att förnya ditt medlemskap, du kan göra det redan nu på den globala webbsajten coachfederation.org. Både ditt globala och ditt svenska medlemskap löser du här genom att kryssa i rutan att du vill tillhöra chapter Sweden. Kom ihåg det där krysset, det är det som löser ditt svenska medlemskap.

Avrapportering av förslag från medlemsdagen:
Vid vår medlemsdag startades ett idéhanteringsverktyg upp som låg öppet en månad. Flera förslag och uppslag kom in och vi jobbar igenom dem efterhand och kommer att rapportera av vad som händer med dem. Låt oss börja.
Förslag om att marknadsföra databasen ”Sök en coach”. Görs nu, se ovan.

Fler sökparametrar i databasen, tex arbetsspråk, speciella kompetenser som gruppcoaching, om man erbjuder virtuella möten. Vi ser poängen och förstår önskan men väljer just nu att inte lägga mer pengar på webutvecklingen av sök en coach. Var och en får själv i sin profil frihet att beskriva sin verksamhet och sitt erbjudande.
Dock fick vi i veckan en förfrågan som gjorde att vi önskade vi hade haft den – ett företag hörde av sig och vill rekrytera flerspråkiga coacher för uppdrag. Kan du coacha på persiska, arabiska eller kurdiska och vill komma i kontakt med dem? Maila info@icfsverige.se så förmedlar vi kontakten.

Tips från ICF global

Kompetensutveckling inom etik nödvändig för dig som ska förnya din certifiering. Från och med 2016 kommer 3 cceu inom området etik att behöva vara med i din samling fortbildningspoäng vid förnyelse.
– Gillar du att följa bloggar? Då kan ICF globals blogg vara något för dig, coachingfrågor lyfts i olika inlägg. Läs för eget nytta och nöje eller använd för spridning i dina kanaler.
– En ny omgång av ICFs affärsutvecklingsserie startar upp i februari. Här kan du tillsammans med kollegor från hela världen lära mer om hur du kan driva ditt coachföretag framgångsrikt.

Hälsning från valberedningen

God fortsättning, här kommer en hälsning från ICF Sveriges Valberedning!
Tom, MarieLouise och jag arbetar vidare med att rekrytera kandidater inför årets val till styrelsearbete i ICF Sverige, det är ett strategiskt arbete i utvecklandet av oss som förening och branschförbund.
Ett viktigt och stimulerande arbete inte minst aktuellt i dagsläget med debatter i TV, de kommer från och till och där vår nuvarande styrelse följer upp och arbetar snabbt, konkret och proffsigt för oss medlemmar och coachingen, som ligger så varmt om hjärtat.
Vi har ett par kandidater som vi är glada för men ta en funderare på om det är nu det är dags för Dig att ta möjligheten och ansvaret i ett mycket stimulerande och meriterande styrelseuppdrag för ett av Sveriges största branschförbund.
Hjärtligt välkommen att kontakta valberedningen vid intresse eller frågor.
Med önskan om ett fantastiskt 2016!

Valberedningen gm Åsa Jern, sammankallande
valberedning@icfsverige.se
Tom Ellison 073-714 5396
MarieLouise Falk 073-101 1611
Åsa Jern 073-180 0683

Hälsning från ICF Ryssland

Elena Chelokidi ICF Russia & Lena Gustafsson ICF SwedenI december var Lena i Moskva och fick då tillfälle att träffa Elena Chelokidi, ordförande i ICF Russia för erfarenhetsutbyte. Den ryska styrelsen hade genom Elena många frågor kring hur vi i Sverige byggt upp och organiserar vårt lokala chapter. Inte minst kring ägandeformen ideell förening som inte har samma tradition i Ryssland. Coacher i Moskva möter liknande utmaningar som här; att utbilda marknaden i vad ICF coaching är, att sätta och kunna ta ut priser som gör det möjligt att driva och leva på sitt coachande, att bemöta andra yrkesgrupper med närliggande arbetsområden som ibland kallar sig coacher och förvillar begreppen. Elena hälsar till alla er svenska ICF-coacher att de inspireras av oss och möjligheten till utbyte inom ICF.

Ja ni, som sagt, det händer mycket. Så mycket kortare nyhetsbrev blev det kanske inte den här gången men vi hoppas ni ser det som givande läsning och en hjälp att plocka russinen ur kakan i ditt medlemskap.

Hälsningar
Styrelsen i ICF Sverige
Lena Gustafsson Pia Olsson Jenny Bergh Gunilla Julin Karolina Palmberg

Annonser ………………………………………………………………………………..

Annons personligt mästerskap