Ordförande har ordet

_MG_6407

Förnyelseperioden är i full gång. Vi var vid senaste räkningen 272 medlemmar och vi hoppas nu att ni alla förnyar och vi fortsätter ses i det nya medlemsåret. ICFs medlemsår skiftar 1 april så se till att ta dig tiden att förnya ditt medlemskap innan dess, det blir så mycket krångligare när det gått ut och du får söka nytt. Det är också val på gång, snart är det dags för dig att lägga din röst men än finns lite tid kvar att nominera. I det här nyhetsbrevet kan du läsa om hur du förnyar ditt medlemskap, om det kommande valet till nästa års styrelse, medlemsdagen den 18 april och mycket mer på gång här I Sverige och i vår globala organisation. Nöjsam läsning!

Lena Gustafsson
ordförande

På gång i ICF Sverige

Officiell ny-lansering av Sök en coach Pressreleasen på vår nya sök en coach funktion nådde via vår nyhetskanal på My News Desk ut till ICFs-kanalens vanliga drygt 100 nyhetsföljare, 89 redaktioner och 1203 prenumeranter som följer någon av de taggar/ämnen vi markerade inom. 55 delningar har gjorts på Facebook 187 personer har tills nu aktivt klickat in och läst meddelandet.  Du har väl inte glömt aktivera din egen profil så att du också syns när de testar sökningar? Du loggar in på icfsverige med inloggningsuppgifterna du fått och redigerar själv din profil, så snart du lagt in en placeringsort börjar du synas vid sökning.

Förnya ditt medlemskap ICFs medlemsår löper från 1 april till sista mars. Nu är det dags att förnya ditt medlemskap. Det gör du på den globala webbsajten coachfederation.org. Både ditt globala och ditt svenska medlemskap löser du här genom att kryssa i rutan att du vill tillhöra chapter Sweden. Kom ihåg det där krysset, det är det som löser ditt svenska medlemskap och gör att du kan ta del av allt det vi har att erbjuda bl.a. Nationella medlemsdagen/Årsmötet den 18 april.

Styrelseval Valberedningen har börjat sätta samman listan på kandidater till nästa års styrelse. Lena Gustafsson fortsätter som ordförande andra året i sin mandatperiod av två men det är dags att välja efterträdaren som då får ett år som inkommande ordförande att gå bredvid och sätta sig in i rutinerna.  Styrelseledamöterna Jenny Berg, Gunilla Julin och Karolina Palmberg går, liksom ordförande, in på andra halvan av sina mandatperioder. Pia Olssons tvåårrsmandat löper ut, men hon ställer upp för omval och är alltså valbar tillsammans med andra kandidater som föreningen föreslår. Än finns utrymme att nominera till styrelsen. Valberedningen når du genom sammankallande Åsa Jern på valberedning@icfsverige.se eller 073-180 0683.

Webbshopen är nu öppen och igång, en del av er har redan handlat där. Här hittar du -en.  Vi hoppas du hittar användbara produkter för ditt eget varumärkesarbete som ICF-coach. Utbudet kommer att kunna  variera över tid, saknar du något så skicka en rad till info@icfsverige.se så tar vi önskemålen med i kommande produktplaneirng.

Medlemsdag med årsmöte 18 april, markera datumet i kalendern. Måndagen den 18 april samlas vi i Stockholm för en ny medlemsdag med föreningsinfo, intressanta föreläsningar och den här gången även vårt årsmöte. mer info kommer i den formella inbjudan om några veckor men håll dagen ledig och se till att du förnyat ditt medlemskap i tid för det.

Utbildning i opinionsarbete Redaktionsrådet, styrelsen och våra regionansvariga kommer på förmiddagen den 19 april att gå en gemensam utbildning i att driva opinion i våra frågor. Utbildningen får vi genom vår roll som branschförbund hos Företagarna och kursledare kommer att vara personal från deras press och opinionsavdelning.  Ur dagen räknar vi att vi kommer som än mer slipade representanter för ICF-coacher och ICF-coaching så att vi än bättre kan föra ordet för professionell coachning i det allmänna samtalet.

Cyber Chapter startar upp och planerar att ha sitt första virtuella möte 6 april. Vårt Cyber Chapter är öppet för alla medlemmar runt om i landet, även för er som brukar var med på möten i Stockholm och Göteborg, och kommer att fungera som komplement till våra två IRL-chapters, men ha samma mål som dem, dvs nätverkande och kompetensutveckling (inkl CCE-poäng)

Strategisk samverkan tas ett steg längre. Lena Gustafsson har valts till ordförande i styrelsen för branschförbunden i Företagarna. Som officiellt branschförbund inom Företagarna deltar vi sedan några år regelbundet i träffar med representanter för andra förbund för att diskutera olika branschers villkor.Som branschförbundsstyrelsens ordförande får Lena även en plats i Företagarnas riksstyrelse. Uppgiften är personlig men vi ser det ändå som ett steg längre i ICFs representation och synlighet i näringslivets organisationer och räknar med det som ännu en plattform att lyfta fram coachning i näringslivet samtal.

Avrapportering av förslag från medlemsdagen:
Vid vår medlemsdag startades ett idéhanteringsverktyg upp som låg öppet en månad. Flera förslag och uppslag kom in och vi jobbar igenom dem efterhand och kommer att rapportera av vad som händer med dem. Här är månadens avrapportering:

Förslag: Styrelsen tillsätter arbetsgrupper som kan göra korta insatser som skapar medlemsnytta så att det inte allt arbete hamnar i styrelsen. Vi jobbar på det, de senaste tillskotten är Redaktionsrådet, Etiska rådet och att höstens medlemsdag kommer att drivas i samverkan med ICF Göteborg. Arbetssättet fungerar bra och vi kommer att fortsätta skapa nya grupper och bjuda in till dem efterhand. Det är ett fantastiskt engagemang bland er medlemmar och vi jobbar med glädje tillsammans för ett starkare och effektivare ICF. 

Tips från ICF global

Kompetensutveckling inom etik nödvändig för dig som ska förnya din certifiering. Från och med 2016 kommer 3 cceu inom området etik att behöva vara med i din samling fortbildningspoäng vid förnyelse. Det finns nu en kurs som täcker de här tre poängen och som ingår i ditt medlemskap. Du hittar den här.
Internationella coachveckan infaller i år den 16-22 maj, global har börjat plocka fram marknadsmaterial för dig som vill uppmärksamma den.
Den globala eventkalendern har uppdaterats. Här hittar du som söker tillfälle att samla på dig CCE-poäng och/eller bara möta kollegor från andra delar av världen virtuella träffar att delta i.
– Nylansering av ICFs globala sök en coach, Credentialed Coach Finder. För dig som har en certifiering är det nu dags att gå in här och uppdatera din profil, du kan profilera dig genom arbetsorter, språk och annat. Som när vi gjorde om den svenska så måste du aktivt gå in och aktivera din profil genom att komplettera dina uppgifter för att du ska bli synlig vid sökningar. Logga in på ICF global, gå till Edit Profile och klicka dig där vidare till Edit CCF listing.

ICF Global Leadership Forum

Förra året bjöd ICF global med anledning av 20-årsjubileet in representanter för ICF över hela världen till några dagars erfarenhetsutbyte mellan länderna. Det visade sig vara ett effektivt och uppskattat sätt att skapa utbyte och kontakter mellan huvudkontor och de olika regionerna såväl som mellan regioner.  I mars arrangeras därför återigen ett globalt forum för utbyte mellan chapter runtom i världen. Chapter Leaders från hela vår globala organisation samlas för tre dagars konferens i Charlotte USA. Representanter för EMEA-området stannar sedan kvar en dag extra och har en regional träff också.Deltagandet bekostas fullt ut av ICF global. ICF Sverige kommer att representeras av Lena Gustafsson, ordförande i föreningen. Rapporter och info från dagarna kommer att läggas ut i våra forumgrupper på sociala media för dig som vill följa det.

Därmed är månadens nyhetsbrev så fullmatat att vi stannar där och önskar er alla en riktigt fin start å våren nu när solen börjar värma och småfåglarna gör sig hörda igen.

Hälsningar
Styrelsen i ICF Sverige
Lena Gustafsson Pia Olsson Jenny Bergh Gunilla Julin Karolina Palmberg

Annonser ………………………………………………………………………………..

Coaching World 

Din globala tidning på nätet, kostnadsfri för dig som är medlem i ICF.