Året drar mot sitt slut och vi summerar, landar och gör oss redo för nästa. Jag hoppas du haft ett bra år och att de delar som eventuellt gått dig emot nu är hanterat och ombildat till lärdomar och nya planer.

Inom styrelsen har vi under hösten haft starkt fokus på att vid sidan om det löpande arbetet gemensamt arbeta fram en ny strategi för ICF Sverige 2018-2020. Vi har i förbundet tagit så stora steg framåt under de senaste åren att det var dags att se över vår nya plattform, stämma av förutsättningarna och spänna bågen på nytt. Vi har lyssnat in er, omvärldsbevakat, spanat mot horisonten och kokat samman. Nu närmar vi oss slutskedet och kommer i början av nästa år att kunna presentera en ny strategisk plan.

Men först en härlig julledighet för oss alla. I det här nyhetsbrevet har vi samlat lite användbara tips för stunder i läsfåtöljen och inspiration inför ditt nästa år.

God Jul!

 Händer i ICF Sverige

Nu kan du lyssna på inlästa filer med våra kärnkompetenser och våra etiska riktlinjer istället för att läsa. Du hittar dem i inloggat läge i resursbanken under fliken kompetensutveckling. Där hittar du också presentationsbilderna från Toril Graves föreläsning om coachande ledarskap från konferensdagen i November. Filen har varit för stor för att kunna utskick till deltagarna men nu ligger den istället tillgänglig för alla där.

Forskningsforum är på gång. För dig som under julhelgerna vill passa på att sätta dig in i tankarna finns mer information och kontaktpersoner i resursbanken.

Etiska rådets webinar från i våras spelades in, även det hittar du i resursbanken för en stunds lyssning och du missade det.

Vi kommer under helgerna att köra en kampanj på Facebook på vår sök en coach funktion så passa gärna på att se över din profil så att den känns aktuell och representativ för dig. Har du problem med att logga in och redigera skickar du en hälsning till inloggning@icfsverige.se så får du hjälp.

Region Göteborg söker nya medarbetare. Bor du i Göteborgstrakten och vill växla upp ditt engagemang i ICF finns nu ett lysande tillfälle.  Hör av dig till Helen eller Catherina och anmäl ditt intresse.

Ett nätverk för våra ackrediterade utbildare är i uppstartsfas. Eva Insero håller i trådarna och tanken är att skapa en arena för erfarenhetsutbyte och samverkan mellan oss som förbund och utbildare runtom i landet.  Nätverket nås genom e-postadressen ackrediterad@icfsverige.se.

Nästa medlemsdag blir den 25 april. Markera dagen redan nu i kalendern, vi kommer att vara i centrala Stockholm, någonstans lättillgängligt för alla som reser in från olika håll.

Händer i ICF globalt

Vår globala webbplats har fått en ny layout.  Ambitionen har varit att skapa en moderna och mer överskådlig och lättillgänglig samlingsplats för alla våra gemensamma resurser. Ta en titt och se om du tycker det lyckats.

Forskning har fått en mer framträdande plats i den nya layouten. Förutom att den stora forskningsportalen förstås finns kvar med alla samlade rapporter och studier kring coaching så ligger nu även coaching consumer study mer lättillgängligt direkt på forskningssidan för den som vill fördjupa sig i konsumentmönster.

I ICFs globala kalender hittar du utbildnings och nätverkstillfällen både IRL runtom i världen och via webben. De flesta av dem ger även CCE-poäng.

 

 

Från oss alla till er alla
en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!
Styrelsen