God Jul och Gott Nytt År!

Ett stort tack till alla i vårt Chapter, ICF Sverige, som har bidragit till ett framgångsrikt coachingår 2018. Det arbetas helhjärtat på många fronter frivilligt med stor entusiasm, nyfikenhet och engagemang, Vi följer i stort den strategiska plan , som vi har satt upp för en treårsperiod. Vi kommer att redovisa vårt resultat, verksamhetsmässigt och ekonomiskt på årsmötet den 11 april. BOKA in den dagen-vår medlemsdag. Redan nu kan vi se ett positivt ekonomiskt resultat.

Mycket av vår ideella verksamhet bedrivs ute i regionerna och i många arbetsgrupper. Vi behöver fler krafter inte minst i regionerna Skåne och Göteborg. Kanske du vill arbeta i en arbetsgrupp:  forskningsforum, marknadsråd, webgrupp, redaktionsråd, eventgrupp, sociala media etc. Kontakta oss gärna.

I början av januari lägger styrelsen fram en aktivitetsplan för 2019 och reviderar strategiplanen. Vi kommer fokusera mer på att professionalisera coachyrket, öka medlemsvärdet och öka marknadsföringen.

Under hösten har vi i styrelsen bildat ett marknadsråd. Bakgrunden till det är att vi ser att det behövs ett tydligare externt marknadsfokus. Marknadsrådet har i uppdrag att tydligt ha de externa marknadsögonen på verksamheten och har under hösten skapat en marknadsstrategi. Fokus för första delen av 2019 blir att undersöka möjligheterna till ett strukturerat arbete med sk partnerkunder, sponsorer och organisationsmedlemmar. Om du tycker att det här är ett intressant område och på något sätt vill bidra hör gärna av dig till Filippa Dietmann, styrelseledamot och ansvarig för marknadsområdet. filippa@partnerinprogress.se. Mer information kommer att finnas på hemsidan i början på det nya året.

Än en gång ett stort tack till alla för era bidrag till att utveckla ICF Sverige

Varma hälsningar Styrelsen

 

Händer i ICF Sverige

Valberedningen är nu i full gång och vi har gått ut med ett separat mail och uppmanat om nya krafter till styrelsen och även till etiska rådet. Du kan nominera dig själv eller andra och det gör du genom att mejla information om den du nominerar till info@koching.se. Nomineringstiden är öppen till och med den 31 januari 2019.

Göteborg/Väst är på gång med regionträffar igen. 
Vi har nu fått samman en grupp som komemr attd riva region Götebrog/väst och kans e fram emot deras första träff den 27 februari. Save the date, mer info kommer.

Premiäravsnittet av ICF Coachpoddenär nu ute, finns att lyssna på från vår webbplats och där poddar finns. Carin och Johanna  tar även fortsättningsvis glatt emot  idéer och gärna också er feedback till podd@icfsverige.se. Varmt välkomna att lyssna!

Coachcirklarna fortsätter Träna coaching är viktigt! Coachcirklarna startar igen i februari. Anmäl dig till detta. Har du frågor kring detta kontakta eva.inser@trr.se.

 

Händer i ICF globalt

Jean-Francois Cousin från Thailand har valts till vår nästa styrelseordförande. Globala styrelsen arbetar vidare med sin strategiska plan.

Lästips för julledigheten: Coaching world är ICFs globala blogg, här hittar du inlägg från kollegor världen runt på alla möjliga teman kring coaching. För dig som vill ha djupkunskap finns forskningsportalen där du kan botanisera bland insamlad forskning och studier. Kanske vill du fördjupa dig i vad kunderna säger i ICFs global consumer study?