Hej coachvänner i ICF Sverige !

Vi är mitt i hösten med mängder av aktiviteter, jobb och fritid och inte minst coachning. När vi tittar på framtida trender ser vi att arbete och fritid går mer och mer ihop. Du arbetar hemma och kan kombinera ihop din vardag på ett bättre sätt. Du kan via telefonmöten, skype, zoom, videomöten genomföra flera av dina aktiviteter hemifrån eller från andra platser än din ordinarie arbetsplats. Det finns tom en svensk statlig myndighet som har beslutat att fredagar är helt mötesfria och du som medarbetare kan jobba där det passar dig bäst.

Vårt nyhetsbrev skall spegla vad som har hänt inom ICF Sweden och även internationellt i ICF Global samt även vad som är på gång framöver. Allt kan förstås inte täckas in, men ändå ge en bild av vår verksamhet.  Mycket av arbetet kommer som tidigare ligga ute på regionerna och arbetsgrupperna. Här görs ett fantastiskt bra jobb Stort tack!

Händer i ICF Sverige

Vi fokuserar nu mycket på stora coachdagen den 5 november.  Vi marknadsför i våra kanaler via sociala media men ni vet hur det är, det man hör från en vän tar man till sig. Därför är det viktigt att vi alla ställer upp och försöker få så många medlemmar och icke medlemmar att komma. Gör ett ryck och bjud in en vän, arbetskamrat eller kund.

Intressanta föreläsningar om moderna organisationer, innovativa processer och hur vi går från ord till handling är att vänta. Dagen är öppen för alla och kommer att ha en inriktning för att vara givande även för den som inte är coach men intresserad av ledarskap och coachande förhållningssätt i det. Coachdagen ger också 8 CCEU poäng, vilket inte minst är bra för din omcertifiering som coach.

Vi ses i Stockholm den 5 november! Har du ännu inte bokat din plats gör du det här. Vi har också förhandlat fram ett rabatterat pris för dig som reser in och behöver ett hotellrum, Quality hotel Friends ger ett specialpris, läs mer om det på stora coachdagens sida.

Regionerna och dess verksamhet utgör mycket av ICF Sveriges kärna. Här möts regelbundet coacher för kollegial samvaro och trycket är ibland högt.
Viktigt! De som har anmält sig till ett regionmöte och får förhinder avbokar senast ett dygn innan. Som det nu är får de ibland säga nej till några för att det är fullt och så dyker några inte upp.

Vi söker nya regionansvariga till Göteborg/Väst
Tidigare regionansvariga har under året lämnat sitt uppdrag efter väl utfört arbete och nu söker vi medlemmar i vår västra region som skulle kunna tänka sig att tillsammans med coachkollegor ansvara för ett värdefullt arbete med att arrangera regionala möten för kunskap och utveckling. Om du kan tänka dig att bidra ber vi dig kontakta Ulf Olsson, ulf.olsson@unionen.se, som lovat oss att hjälpa till att koordinera arbetet med att få vårt arbete att återupptas i Västsverige.

Information om företagsmedlemskap
-TRR Trygghetsrådet har tecknat ett avtal med ICF (Internationella Coachförbundet) som ger certifierade coacher inom TRR medlemskap i ICF. Det är ett gruppmedlemskap som gäller både ICF globalt och ICF Sverige med de aktiviteter och medlemsförmåner som finns här.
Känner du till flera företag med fler än 10 coacher anställda och som kan vilja nyttja företagsrabatten? Tipsa dem och sätt dem i kontakt med Eva Insero i Styrelsen som nu är förtrogen med processen.

Den 24 oktober  17.00 genomför ICF Styrelse och utbildningsföretagen ett gemensamt Zoommöte
Frågor som vi bl a kommer diskutera är

  • den nya resursbanken på hemsidan för er utbildare, med eget login. Förslag på innehåll: tex. välkomstbrev till ICF för nyutbildade coacher. Samt mycket mer utifrån vad som kan vara intressant för er.
  • vad kan ett nätverk för utbildare fylla för syfte och hur vill vi jobba med det
  • Interna företags coacher, hur kan vi öka intresset för medlemskap i ICF, eget chapter etc?

Gillar du att skriva? Redaktionsrådet välkomnar 1-2 nya medlemmar i gruppen där artiklar till vårt nyhetsflöde skapas och forskningsforums kommande artiklar redigeras. Kanske vill du inte gå all in och bli medlem i rådet än? Då kan du alltid bidra med enstaka artiklar. Skriv om det som intresserar dig, det kan vara metodtips, kundcase eller fakta om coaching, och skicka det till oss så publicerar vi.

Händer i ICF globalt

  • EMEA möte för chapter leaders i Europa, Afrika och Mellersta Östern kommer att genomföras i Munchen den 17-18 november med syfte att utveckla samarbetet mellan olika länder. Sverige kommer att representeras av ordf Johan Hederstedt Vi i Norden kommer att genomföra ett möte på plats för vår utveckling. Sverige har tagit på sig att undersöka möjligheterna att skapa ett nätverk för MCC-coacher i Norden.
  • ICF Advance startar nunågot för var och en. Sista chansen att registrera på årets ICF Advance-konferens som i år hålls 22 oktober – 9 nov och helt digitalt för att vara tillgängligt för alla utan resa. Konferensen för erfarna coacher kan totalt ge 15,48 CCEU och för första gången i ICFs historia kan du tjäna dina poäng genom att titta på inspelningar.