Vi har en fantastiskt spännande framtid för ICF globalt och Sverige. ICF Global har nu reviderat kärnkompetenserna, i antal från elva till åtta. Vi startar nu upp ett kvalitetssäkrat översättningsarbete från engelska till svenska. En grupp med Dennis Larsson, Lena Sobel och Susanne Blomberg samt Sören Holm tar nu lead i arbetet med målsättning att vara klara med detta till 1 februari 2020. Om någon ytterligare vill vara med i arbetet hör av er till Dennis Larsson dennis.larsson@moso.se Nya etiska riktlinjer kommer också komma inom kort från ICF Global.

ICF Converge 2019

Vartannat år genomför ICF Global ett världsomspännande event ICF Converge. I år genomfördes detta i Prag med ca 500 deltagare från de flesta chapters med ett tjugotal medverkande från Sverige. Fyra teman präglade konventet BUILD (att stödja dig utveckla din affär och skapa en coaching kultur i din organisation), PRACTICE (att stödja dig och utveckla din coaching förmåga), SCIENCE (hur vetenskapen utvecklar evidensbaserade praktiska exempel och teorier som stödjer coachingen), DISCOVER (att förbereda oss coacher för den osäkra framtiden). De främsta föredragshållarna från hela världen fanns på plats med mycket intressanta föreläsningar. Vill ni veta mer kontakta gärna Johan Hederstedt jo.hederstedt@gmail.com eller Lena Sobel lena@sobel.se från styrelsen. Dessutom fick vi möjligheten genom Carin Hansdotter Bladh att visa upp vårt arbete med ICF Sweden podd i ett seminarium, vilket uppskattades. Bra att vi är aktiva i det internationella arbetet. ICF Sverige är uppskattade genom vårt fina arbete och engagemang.

Stora Coachdagen 2019 blev en succé

Stora Coachdagen, ICF Sveriges årliga nationella konferens, samlade 200 coacher, ledare och HR-personer för en dag full med inspiration, kunskap och nätverk. Det här är ett event som blivit samlingspunkt för Sveriges professionella coacher och dem som är intresserade av branschen och vad coaching kan göra för dem. I år nådde vi målet på 200 anmälda och är mycket stolta och glada över resultatet. Läs mer om innehållet och upplägget här: http://icfsverige.se/bredd-och-variation-pa-stora-coachdagen-2019/

Nästa års Stora Coachdag går av stapeln den 9 november 2020. Vi söker nytillskott till eventgruppen så är du intresserad av att vara med och arbeta för vårt stora event, anmäl ditt intresse till info@icfsverige.se under rubriken Eventgruppen SCD 2020.

ICF goes Almedalen

2020 deltar vi i Almedalen! Vi är glada att ni medlemmar vill vara med och flytta fram positionerna för ICF Sverige och coaching på olika sätt. I september hade vi ett marknadsmöte där ni medlemmar valde ICF-representation i Almedalen som ett av våra huvudfokus för positionering 2020. Vi ska tillägga att utöver Almedalen har vi även andra externa prioriteringar som bland annat Stora Coachdagen och vår ICF Coachpodd.

Vi har en arbetsgrupp bestående av er medlemmar som nu arbetar aktivt med det här projektet. Har du liknande erfarenhet och vill bidra aktivt i arbetsgruppen, välkommen att höra av dig till info@icfsverige.se under rubriken ICF goes Almedalen. Mer information kommer fortlöpandes under våren.

ICF Sverige podden

Carin Hansdotter Bladh och Johanna Nilsson har startat upp och genomfört ett första steg för att utveckla vår podd. Stort tack till dem! Vi går nu vidare och från och med årsskiftet övertar Dennis Larsson och Anna Sanderoth Vilkas ansvaret.

Medlemsdag och årsmöte

Save the Date.
ICF:s Årsmöte samt Medlemsdag torsdagen den 23 april 2020.
Plats: Convendum, Regeringsgatan 48. (samma plats som förra året)
Styrelsen håller som bäst på att skapa ett innehållsrikt och värdeskapande program.
Vi återkommer inom kort. Anmälan öppnar i december.
Håll utkik på hemsidan och i våra kommunikationskanaler.

Valberedningen

Valberedningen har startat upp sitt arbete med att hitta fler kandidater till styrelse och etiskt råd inom ICF Sverige. Vi har haft ett gemensamt möte med styrelsen och dragit upp några riktlinjer för arbetet. Det är vår intention att arbeta transparent och i dialog med så många som möjligt. Vi vill ta vår utgångspunkt i den inriktning, det uppdrag och de möjligheter som finns och bidra till att vi hittar en bra matchning mellan dessa och den stora kompetens som finns inom ICF.

Vi inleder snart intervjuer och kommer även att tillsammans med styrelsen gå ut till alla medlemmar för att öppna upp processen för inspel och tankar från er. På återhörande!

Anja Lindberg och Eva Ohlsson

Hemsidan

Vi är stolta över det fantastiska arbete som genomförts med att uppdatera utseendet för vår hemsida och vi tackar för värdefull feedback vi fick under Stora Coachdagen.

Arbetet går nu in i nästa fas med uppdatering av texter mm och vi kommer att föra en dialog med ansvariga för respektive arbetsområde.

Har du feedback kring hemsidan är du som medlem välkommen att maila webmaster@icfsverige.se

Forskningsforum

Forskningsforum anordnar den 26 november årets andra webinar, denna gång på temat Neuroscience och coaching. Vi fördjupar våra kunskaper, tolkar forskningsresultat och diskuterar tillsammans hur vi kan använda kunskaperna för att bli ännu skickligare som coacher. Missa inte våra spännande samtal, poänggivande som vanligt! Anmäl dig här: http://icfsverige.se/evenemang/forskningsforum-the-neuroscience-of-coaching/

Tipsa oss också gärna om intressant forskning som vi kan bearbeta och sprida vidare: eva@eight-am.com

Regionerna

Cyber Chapter – vi behöver förstärkning med två personer
I Cyber Chapter når vi ut till alla medlemmar, vi har 4-5 webinars per termin. Nu behöver vi nya krafter då två personer efter flera år inom Cyber Chapter ska lämna över sitt ansvar, gruppen består av 4 personer. Vi behöver en moderator och en samordnare.

Moderatorn ska helst vara kunnig i zoom, youtube, hantera filmer och pdf. Bland uppgifterna ingår att; hålla i mötena, lägga upp mötena med föreläsarna samt lägga upp i kalendern, skapa evenemang på webben. Är som en projektledare som samlar gruppen, är villig att lära sig och är strukturerad.

Samordnaren, ska hantera kommunikation med medlemmar, fånga upp intressanta ämnen och förläsare och kontakta dem samt fungera som stöd och vara tillgänglig.

Låter det intressant? Hör av dig till;
Ronnie Carlsson ronnie@yourright.se eller
Lena Asplund Sander lena@sander.nu

Regionernas planerade träffar

• 26 november 18.30 Cyber Chapter Forskningsforum: The Neuroscience of coaching
• 4 december 18.00 Cyber Chapter Special: Omcertifiering
• 3december 11.45 Skåne Lunchträff på restaurang MJ’s i Malmö
• 5 december 17.30 Stockholm Enneagram, Metanova

2020 – boka in datumen, fler kommer succesivt.
• 14 januari Stockholm Boka in datumet
• 27 januari 17.00 Skåne Workshop – EQ -Emotionell Intelligens, Malmö
• 25 februari Skåne After Work, plats bestäms längre fram, Malmö
• 3 mars Stockholm Boka in datumet
• 31 mars Stockholm Boka in datumet
• 4 maj 17.00 Skåne Workshop Art Based Coaching, Malmö
• 7 maj Skåne After Work , plats bestäms längre fram, Malmö
• 20 maj Stockholm Boka in datumet
• 11 juni Stockholm Boka in datumet

Vi i styrelsen gläds åt det fantastiska arbete som genomförs i regionerna och i alla arbetsgrupper. Vi vill gärna att fler engagerar sig och hoppar in i någon arbetsgrupp som ordinarie eller supporter

Nordiskt samarbete

Inom ramen för vårt nordiska samarbete har vi beslutat att genomföra webinarier på engelska, där var och en av länderna har ansvar för två webinarier varje år. Det första som vi har ansvar för hålls i mars med Lena Gustafsson som ansvarig.

Global

I vår styrelse ser vi över hur vi bäst kan förvalta de pengar vi har för medlemmarnas bästa samt att bli så kostnadseffektiva som möjligt.

Facebook och LinkedIn

Gå med i våra slutna medlemsgrupper på Facebook och LinkedIn och var med i aktuella samtal kring coaching!
Dessa grupper är endast till för våra medlemmar och här kan du hämta inspiration, ta del av forskningsresultat, tankar kring coaching och hur vi bäst utvecklar vår profession.

I Facebook gruppen kan vi också hjälpa varandra med praktiska frågor som rör vårt dagliga coacharbete.
Ansök på Facebook ICF Sverige – Medlemsgrupp och LinkedIn Välkommen.

Varma coaching hälsningar från styrelsen