Ordförande har ordet

_MG_6407
Såhär i början av året sammanställs verksamhetsberättelsen från föregående år och jag gläds verkligen över allt det material som strömmar in och visar på aktiviteten under förra året. Styrelseledamöternas olika ansvarsområden, regionernas träffar och arbetsgruppernas tillskott inom var sin nisch ger en bred väv av medlemsnytta. Precis som det behöver vara med en aktiv skara medlemmar med olika behov och önskemål i en växande bransch.

Det är gott med höga ambitioner och driv, det gör att det alltid finns nya steg att ta, nästa mål att nå. Men ibland är det också gott att stanna upp, samla ihop och verkligen se det som har hunnits med och blivit. Vi gör det med våra klienter i varje samtal. I verksamhetsberättelsen gör vi det för ICF Sverige. Den är ute på sista korrektur-rundan och inom några veckor ska den finnas uppe på hemsidan tillsammans med det övriga årsmötesmaterialet.

Ibland blir saker inte helt som vi tänker oss. Anna Sanderoth Vilkas, vår tänkta tillträdande ordförande, har av familjeskäl valt att lämna styrelsen, hennes energi och omsorg behövs på hemmaplan. Vi andra i styrelsen tackar henne för den kraft och vilja hon bidragit med och har samtidigt all förståelse för en nu klok prioritering. Valberedningen jobbar på och vi känner oss trygga i att en bra lösning kommer att presenteras.

Lena Gustafsson
ordförande

På gång i ICF Sverige

Dags att förnya ditt medlemskap. Som vanligt loggar du in på globala webbplatsen och löser både det globala och ditt svenska medlemskap på samma gång. Kom ihåg att markera din tillhörighet till ICF Sverige när valet om affiliated chapter kommer under proceduren och dubbelkolla när du betalar så att det är en avgift för global och en lokal i summan så är du i hamn sedan. I resursbanken i inloggat läge på icfsverige.se finns en steg för steg guide som visar hur det går till. Har du frågor eller det kör ihop sig så bara kontakta oss på medlemskap@icfsverige.se så hjälper vi till.

ICF medverkar på Friskvårdsexpo i Göteborg den 13 mars.  Anna Sanderoth Vilkas är som vi tidigare berättat inbjuden som talare och kommer att representera ICF genom att hålla en presentation om att bygga en coachande kultur. Som medlem i ICf kan du till dig själv och dina kunder och kontakter boka biljetter till ett rabatterat pris. Uppge koden ICF och du får 1 500 kr rabatt/biljett. gäller för obegränsat antal biljetter.

Årsmöte och medlemsdag – 25 april i Stockholm.  Plats är nu bokat, det blir på Elite Hotell Arcadia, Körsbärsvägen 1, Stockholm. Temat för året är Torget, en plats för möten & kommunikation, vila & glädje, påverkan & utveckling. Boka in en heldag i kalendern så ses vi där. 

Valberedningen gör ett gediget arbete inför årets val. Kandidater till valet kommer inom några veckor att presenteras i ett separat utskick.

Möjlighet att hyra plats i vårt virtuella mötesrum ZOOM. Vi bokar in mötet i verktyget och skickar länkarna för inloggning, med inloggning möjlig utan värd. Vi kan inte utlova support utöver det, heller inget aktivt värdskap under mötestiden.
Syftet med möte vi hyr ut plats till ska vara i linje med ICFs verksamhet.
Pris: 300 kr per bokningstillfälle samt 200 kr/möte. Du kan boka och få länkar till flera möten vid ett och samma bokningstillfälle. 
Boknings görs via info@icfsverige.se

Etiska rådet kommer med seminarier under våren. Cyberchapter har dem inbokade, de medverkar på årsmötet och kommer även med ett eget samtalsmöte senare. Tänk på att ICFs Etiska Råd finns för dig som vill diskutera frågeställningar om etik och professionalitet. Som kund, klient eller coach. Maila till etik@icfsverige.se och ange ditt ärende samt kontaktuppgifter.

På gång i ICF global

ICF Global Leaders Forum hålls i mars i Warszawa. Det är ICF global som bjuder in till en träff med alla världens ordförande för att stämma av globala styrelsens mål, utbyta erfarenheter och goda idéer mellan länder och tillsammans utveckla ICF. Lena Gustafsson åker för att representera oss i ICF Sverige.

Global konferens i Washington 24-27 augusti.  Diskussioner pågår mot bakgrund av senaste tidens utveckling med inreseförbud till USA och striktare visum-tillämpning. Det gör den globala konferensen otillgänglig för en del länders medlemmar och skapar stor osäkerhet även hos minoritets- och muslimska medlemmar i idag godkända länder. Förslag har väckts att flytta konferensen till ett annat land. Den senaste kommunikationen från ICF global var att en flytt är inte möjlig, det är för nära i tid. De bevakar utvecklingen och ska återkomma med besked.

Tack för oss för den här gången. Tills nästa nyhetsbrev ses vi i nätets forumgrupper på sociala medier ICF Sverige-medlemsgrupp, på Linked In som ICF Sverige medlemsforum.

Hälsningar
Styrelsen i ICF Sverige
Lena Gustafsson,
Pia Olsson,  Jenny Bergh,  Gunilla Julin,  Karolina Palmberg

Annonser ……………………………………………………………………………….

Arsmotesbanner2017