ICF Stockholm 19 april – Self-compassion

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum - 19/4 2018
17:30 - 20:15

Plats
Luntmakargatan 52

Kategorier


Varför är självmedkänsla viktig i coaching?

I aktuell forskning har det visat sig att människans omsorgssystem är en förutsättning för att kunna känna och visa medkänsla för andra. Men inte bara det, utan att även kunna känna och visa medkänsla med sig själv – så kallad självmedkänsla. Det kan kortfattat beskrivas som: att ha en hälsosam och hållbar relation till sig själv; att tycka om sig själv även i motgång; eller att vara sin egen inre coach, mentor och bästa vän.

Kan man träna upp sin självmedkänsla? Ja, det går visar forskning. Omsorgssystemet finns alltid tillgängligt. Syftet är bland annat att ge dig ökad insikt och förmåga att hjälpa dig själv och andra att vara i konstant förändring.

Du får bland annat ta del av kunskap från organisations- och hjärnforskning samt beprövade metoder/tekniker för tillämpning av begreppen medkänsla och självmedkänsla.

Om självmedkänsla

Att bemöta sig själv utifrån medkänsla, vid svårigheter, misslyckanden eller när livet innehåller tuffa utmaningar, har i studier visat sig skapa ett flertal positiva samband. Bland annat följande:

Ökad optimism, nyfikenhet, motivation, initiativförmåga, ansvarstagande, livs-tillfredställelse, perspektivtänkande, social förmåga och autenticitet. Faktorer som har betydelse för en lyckad coaching.

Jonas Dahl, doktorand och forskare vid avdelningen för organisation och ledning vid Handelshögskolan i Stockholm. Hans drivkraft är att tillsammans med andra skapa ett ledarskap som föder nytänkande, tillit och hållbarhet. Genom att expandera perspektiv och utmana föreställningar kan man hitta kreativa lösningar samtidigt som prestation och välbefinnande ökar naturligt.

Mötet ger 2.5 CCE-poäng.
Varav 2.00 är Core Competencies och 0.50 är Resource Development.

___________________________________________________________________

Varmt välkommen 19 april 2018 kl. 17.30- 20.15
Luntmakargatan 52, Stockholm

Vid sen ankomst, använd inte ringklockan.
Vi finns vid entrén 17.30-17.45.
17.30-17.45 Fika och mingel
17.45-20.15 Föreläsning/ Workshop

Vi startar kvällen med fika. Vi bjuder på smörgås och frukt.
För te och kaffe-medtag 15 kr till automaten. Går även att betala via Swish.

Anmäl dig på:
Genom att klicka här

200 kr kontant betalning på plats eller med Swish.

Har du anmält dig och får förhinder ber vi dig att meddela oss detta.
Ej anmäld avbokning, senast 24 timmar innan, debiteras med 100 kr.