ICF Stockholm 16 jan- Hur skapar vi goda presentationer i olika situationer?

Datum/Tid
Datum - 16/1 2018
17:30 - 20:15


Hur skapar vi goda presentationer i olika situationer?

Ett retoriskt förhållningssätt är att anpassa sig själv och sitt material till olika slags målgrupper och talsituationer. Nu-närvaron och tajmingen är central. Inom retoriken kallas denna KAIROS. Där ingår också konsten att lyssna.

Genom retoriska strukturer tränar vi i hur vi bygger upp våra framträdanden och presentationer så att vi berör våra lyssnare. Vi kommer att genomföra övningar där vi tränar oss i kärnkompetenserna på olika sätt genom verktyg för hur vi förbereder oss inför föredrag och dialoger, hur vi skapar tillit, finner nu-närvaro, har ett dialogiskt förhållningssätt, är i direkt dialogisk kommunikation och vägleder våra mottagare till ökad medvetenhet och handling.

Om retoriken

Retorik är en enda stor verktygslåda för all planerad kommunikation. Som verktyg i team-building, konflikthantering, förhandlingar och argumentationer. Verktyg som även kan användas i analys, för att utveckla och fördjupa samtal och diskussioner och för att nå fram till och beröra våra lyssnare. En metod för att skapa berikande, djupare möten på alla plan.

Ginn-René Karlqvist, Inspiratona Kommunikation, är retorikkonsult tillika retorikexpert, retorikcoach, röst- och teaterpedagog samt retorikpedagog vid Stockholms Universitet. Hon har gedigen erfarenhet från näringsliv, myndigheter, organisationer, kommun, skola och högskola. Fil.kand. med inriktning på personlig utveckling och kreativ kommunikation – muntlig som skriftlig och icke-verbal.

Mötet ger 2.5 CCE-poäng.
Varav 1.25 är Core Competencies och 1.25 är Resource Development.

___________________________________________________________________________

Varmt välkommen 16 jan 2018 kl. 17.30- 20.15
Luntmakargatan 52, Stockholm

Vid sen ankomst, använd inte ringklockan.
Vi finns vid entrén 17.30-17.45.
17.30-17.45 Fika och mingel
17.45-20.15 Föreläsning/ Workshop

Vi startar kvällen med fika. Vi bjuder på smörgås och frukt.
För te och kaffe-medtag 15 kr till automaten. Går även att betala via Swish.

Anmäl dig på
icfstockholm@icfsverige.se

Har du anmält dig och får förhinder ber vi dig att meddela oss detta.
Ej anmäld avbokning, senast 24 timmar innan, debiteras med 100 kr.

Gäster välkomna:
200 kr, kontant betalning på plats eller med Swish. Som gäst är du välkommen högst två ggr. Sedan välkomnar vi dig som medlem.

 

Om Marie-Louice Wallin

Personlig coaching- Ett möjligheternas möte Personlig coaching- kan beskrivas som en resa för att lära känna dig själv bättre, för att få ut mesta möjliga av dig själv och ditt liv. Personlig coaching handlar om att utforska nya kontinenter på din karta – att hitta dina drivkrafter, dina styrkor, din längtan och din motivation. Syftet med coachingen är att starta konkreta förändringar i ditt liv. på ett inre eller yttre plan. Coaching är ett samarbete där du har alla kunskap om dig och ditt liv. Som din coach bidrag jag bidrag med att lyssna och att ställa frågor som underlättar för dig att skapa nya perspektiv och kraft till att hitta dina egna svar och vägar tillförändring. Coaching ger dig möjlighet till nya perspektiv – att se situationen på ett annat sätt skapar möjlighet för nya beslut och nya handlingar . Alla vägar leder till Rom – det viktiga är att du hittar din väg! – Vill du växa som människa? – Vill du stärka din självkänsla? – Vill du få bättre balans i livet? – Står du inför vägval i livet? – Vill du utveckla dina relationer? – Vill du skapa ny inspiration i livet/ yrkeslivet? – Vill du minska stress och öka välbefinnandet? – Behöver du hjälp för att sätta mål, fokusera på dina mål, nå dina mål? Jag erbjuder professionell coaching till privat personer och företag. Jag driver också en ICF – godkänd coachutbildning