Datum/Tid
Datum - 16 January, 2018
17:30 - 20:15


Hur skapar vi goda presentationer i olika situationer?

Ett retoriskt förhållningssätt är att anpassa sig själv och sitt material till olika slags målgrupper och talsituationer. Nu-närvaron och tajmingen är central. Inom retoriken kallas denna KAIROS. Där ingår också konsten att lyssna.

Genom retoriska strukturer tränar vi i hur vi bygger upp våra framträdanden och presentationer så att vi berör våra lyssnare. Vi kommer att genomföra övningar där vi tränar oss i kärnkompetenserna på olika sätt genom verktyg för hur vi förbereder oss inför föredrag och dialoger, hur vi skapar tillit, finner nu-närvaro, har ett dialogiskt förhållningssätt, är i direkt dialogisk kommunikation och vägleder våra mottagare till ökad medvetenhet och handling.

Om retoriken

Retorik är en enda stor verktygslåda för all planerad kommunikation. Som verktyg i team-building, konflikthantering, förhandlingar och argumentationer. Verktyg som även kan användas i analys, för att utveckla och fördjupa samtal och diskussioner och för att nå fram till och beröra våra lyssnare. En metod för att skapa berikande, djupare möten på alla plan.

Ginn-René Karlqvist, Inspiratona Kommunikation, är retorikkonsult tillika retorikexpert, retorikcoach, röst- och teaterpedagog samt retorikpedagog vid Stockholms Universitet. Hon har gedigen erfarenhet från näringsliv, myndigheter, organisationer, kommun, skola och högskola. Fil.kand. med inriktning på personlig utveckling och kreativ kommunikation – muntlig som skriftlig och icke-verbal.

Mötet ger 2.5 CCE-poäng.
Varav 1.25 är Core Competencies och 1.25 är Resource Development.

___________________________________________________________________________

Varmt välkommen 16 jan 2018 kl. 17.30- 20.15
Luntmakargatan 52, Stockholm

Vid sen ankomst, använd inte ringklockan.
Vi finns vid entrén 17.30-17.45.
17.30-17.45 Fika och mingel
17.45-20.15 Föreläsning/ Workshop

Vi startar kvällen med fika. Vi bjuder på smörgås och frukt.
För te och kaffe-medtag 15 kr till automaten. Går även att betala via Swish.

Anmäl dig på
icfstockholm@icfsverige.se

Har du anmält dig och får förhinder ber vi dig att meddela oss detta.
Ej anmäld avbokning, senast 24 timmar innan, debiteras med 100 kr.

Gäster välkomna:
200 kr, kontant betalning på plats eller med Swish. Som gäst är du välkommen högst två ggr. Sedan välkomnar vi dig som medlem.